25 september 2023

Buurtvereniging Oranjewijk Coevorden

Voor en door buurtbewoners

NLdoet

Op 11 maart deden wij mee aan NLdoet, een zeer geslaagde dag.

Rond negen uur kwam iedereen binnendruppelen en begonnen we met een kop koffie en een plakje cake.

Daarna werd het tijd om aan de slag te gaan. Er werd begonnen met zagen en in elkaar zetten van de vogelhuisjes en uilenkast. Anderen begonnen aan het in elkaar zetten van de publicatieborden en het plaatsen hiervan. De binnengekomen boeken werden gesorteerd en de boeken-ruil-kast kon worden opgehaald. Natuurlijk moest Eme daar wel even voor in de juiste kleding gestoken worden. We hebben veel verschillende boeken; kinderboeken, romans, oorlogsboeken enz.

De boeken-ruil-kast is gearriveerd maar heeft even wat onderhoud nodig om buiten onder de overkapping te kunnen staan. Onze jongste vrijwilligster Tess heeft hier prima mee geholpen.

De tijd vloog om dus voor we het wisten was het tijd om te lunchen. Heerlijke verse soep, broodjes en fruit.

De gemaakte vogelhuisjes moesten natuurlijk ook nog opgehangen worden. (De uilenkast was wel klaar maar zal later opgehangen worden)

De boeken-ruil-kast was inmiddels droog dus deze kon samen met de boeken naar zijn bestemming, onder de carport bij Margaret, Julianalaan 15. Alles op de aanhanger en op weg onder begeleiding van hondje Ben. Ga eens kijken of er iets voor u bij is. Boek eruit – boek erin. Heeft u niets te ruilen dan mag u ook gewoon een boek meenemen.

Tussen het harde werken door was er natuurlijk genoeg tijd om gezellig even bij te kletsen en een kop koffie.

Het was een productieve maar bovenal een super gezellige dag. Dit hadden we zonder jullie niet voor elkaar gekregen. Dus iedereen heel erg bedankt!